Babamasszázs - Több alkalmas kiscsoportos foglalkozás

Ez a foglalkozás már megszületett kisbabákkal történik. Minél korábban kezded el masszírozni a babát, annál jobb mind a babának, mind pedig a szülőknek. A foglalkozás nincs életkorhoz kötve, bármilyen korú babával jöhettek, akár 1-2 hetes, akár pár hónapos babócákkal is. Mivel alapvetően maga a teljes babamasszázs megtanulása 2,5 óra gyakorlatot jelentene, és ez túl hosszú a babának, nem igazán örülne neki, ezért több alkalmas lesz maga a masszázsfogások megtanulása.

Mindegyik foglalkozás 60 perces, és külön vesszük az összes testrészt, de az előzőleg már begyakorolt fogásokat természetesen minden alkalommal ismételjük.


Felépítése:
1. alkalom = rövid elméleti betekintés a masszázsba, lábak + csípő masszírozása
2. alkalom = pocak masszírozása (előtte a lábak és a csípő ismétlése)
3. alkalom = mellkas és a karok masszírozása (előtte a lábak és a csípő, illetve a pocak ismétlése)
4. alkalom = arc masszírozása (előtte a lábak, csípő, pocak, mellkas és karok ismétlése)
5. alkalom = hát masszírozása (előtte az addig tanultak ismétlése). Az utolsó alkalom tovább tart(hat), amennyiben kérdés merülne fel, hogy azokat átbeszéljük, illetve bizonyos gyerek-betegségek (köhögés, nátha, láz lehúzása) esetén alkalmazható rövid masszázstechnikákat is megtanulunk.


Mit ad a babamasszázs?
A rendszeresen végzett babamasszázs kedvezően befolyásolja a szülő-gyermek kapcsolatát, erősíti a baba immunrendszerét, enyhíti az allergiás tüneteket, erősíti a bőrt és a szöveteket, csökkenti a felfúvódást, így enyhíti a hasfájást, harmonizálja az idegrendszert, és védő tényezőként hat a bölcsőhalál tekintetében. A masszázs segít a babának, hogy saját testét megismerje, és nem utolsó sorban az érintés által a babák biztonságérzetét, lelki stabilitását alakítjuk ki, ezáltal a rendszeresen masszírozott babák sokkal nyugodtabbak, kevesebbet sírnak.


A tanfolyamot vezeti:
Szabó Szilvia dúla-szüléskísérő, szoptatástámogató-gyermekágyas segítő, babamasszőr és babamasszázs oktató, nemzetközileg regisztrált újraélesztő (BLS-AED Instruktor).


Mikor lesznek a foglalkozások?

A foglalkozások délelőtt 9-10 óra között és délután 13-14 óra között lesznek a "Jelentkezés" oldalon megjelölt napokon. Amennyiben jelentkezel és elkezded, feltétlenül gondolj arra, hogy mind az 5 alkalommal részt tudj venni rajta, hiszen az összes részvétel alapja a teljes babamasszázs elsajátításának.


A foglalkozások díja:
4000 Ft/alkalom, melyet a helyszínen készpénzben tudsz kiegyenlíteni vagy utalással tudod rendezni. A csoportos találkozásokra a helyigény miatt kérek minden szülőt, hogy csak az egyik szülő (anya vagy apa) jöjjön a babával. Érdemes mindig ugyanannak a szülőnek jönnie, aki az elején elkezdi a foglalkozást. Ezekre a találkozásokra max. 6 szülőt tudok fogadni a babájával együtt.