A tanfolyam díja és a jelentkezési felület
a tanfolyam aktuális időpontjával együtt ezeken a linkeken megtalálhatók:
Tanfolyami díjak    /    Jelentkezés 


Babamasszázs tanfolyam nagyon sok gyakorlattal leendő szülőknek

A babamasszázs időszámításunk előtt keletkezett és számos kultúra részét képezi. A természethez közel álló társadalmakban a mai napig is alkalmazzák a masszázst a csecsemők érzékszerveinek ébresztésére. A csecsemő- és babamasszázs őshazája India, ahol a babamasszázs tudománya anyáról lányára száll. A modern nyugati társadalom számára a XX. században vált elérhetővé.

A "nyugati" babamasszázs Vimala McClure nevéhez fűződik, aki 1976-ban, 16 esztendősen egy indiai árvaházban dolgozott, és megtapasztalta a masszázs jótékony hatásait. Tapasztalatai alapján megalkotta saját rendszerét, mely alkalmazza az indiai (ajurvédikus) fogásokat, svédmasszázs fogásokat, talpmasszázs fogásokat és mozgáskoordinációs elemeket.

A babamasszázs módszere nagyon gyorsan meghódította a világot, mind a szakemberek, mind pedig a szülők körében igen nagy népszerűségre tett szert.

A rendszeresen végzett babamasszázs kedvezően befolyásolja a szülő-gyermek kapcsolatát, erősíti a baba immunrendszerét, enyhíti az allergiás tüneteket, erősíti a bőrt és a szöveteket, csökkenti a felfúvódást, így enyhíti a hasfájást, harmonizálja az idegrendszert, és védő tényezőként hat a bölcsőhalál tekintetében. A masszázs segít a babának, hogy saját testét megismerje, és nem utolsó sorban az érintés által a babák biztonságérzetét, lelki stabilitását alakítjuk ki, ezáltal a rendszeresen masszírozott babák sokkal nyugodtabbak, kevesebbet sírnak.

Ezen a tanfolyamon elsajátítjuk a babamasszázs fogásait, melyet már újszülött kortól tudnak alkalmazni a szülők, továbbá bizonyos gyermekbetegségek (hasfájás, köhögés, nátha, láz lehúzása) esetén alkalmazható masszázstechnikákat is megtanulunk.

A Babamasszázs tanfolyamot még várandósan ajánlott elvégezni, de ha lemaradtál róla, az sem baj. A baba megszületése után is várom az anyukákat és apukákat, hiszen a masszázst bármikor el lehet kezdeni, de a masszázstechnikát ugyanúgy játékbabákon végezzük, mert a több mint 2 órás tanulást a gyermek nem bírja ki.

A tanfolyamot vezeti:
Szabó Szilvia dúla-szüléskísérő, szoptatástámogató-gyermekágyas segítő, babamasszőr és babamasszázs oktató.