Bemutatkozás

Szabó Szilvia vagyok, dúla-szüléskísérő, szoptatástámo-gató, gyermekágyas segítő, babamasszőr és babamasz-százs oktató, BLS/AED Instruktor (nemzetközileg regisztrált újraélesztő és oktató).

3 gyerekes anyukaként, 3 különböző várandósságot és szülésélményt, illetve 3 szoptatási időszakot átélve nagyon fontosnak tartom a kismamák előzetes felkészítését. Vallom azt a nézetet, hogy jobb felkészülni előre, hogy mit hogyan kell tenni, mit hogyan lehet megelőzni, mint a már kialakult problémákat utólag kezelni.

Sajnos nekem is voltak rossz tapasztalataim a kezdeti időszakokban, amikor első gyermekem megszületett. Felismertem, hogy egy-egy késlekedés akár a szoptatás területén, akár a gyermek ápolásában súlyos gondokat okozott. Ennek megélése miatt jutottam el a természetes megoldások keresésére, és azok tudatos tanulására, iskolák, tanfolyamok és egyéb képzések elvégzésére.

2013-ban elvégeztem az Egészségügyi alapmodult, majd ugyanebben az évben a Természetgyógyászati modult, melyekből az ETI-ben sikeres vizsgát tettem. Rögtön utána folytattam tanulmányaimat az Alternatív Mozgás- és Masszázsterapeuta szakon. Közben levizsgáztam újraélesztésből és defibrillátor használatból, így már nemzetközileg regisztrált BLS/AED Instruktor lettem, mellyel felnőtt elsősegély és újraélesztő, illetve baba-elsősegély tanfolyamokat tartok.

Tudatosan haladtam tovább a kismamás területekre, így aztán dúla képzőbe mentem, majd babamasszőr és babamasszázs oktatói vizsgát tettem, hogy minél nagyobb területen tudjam támogatni a hozzám érkező leendő anyukákat, szülőket.

A tanulás pedig soha nem ér véget. Mindig találok olyan területet, amelyek elvégzésével bővíthetem tudásomat, melyet szívvel-lélekkel adok át mindenkinek.

További tanfolyamok, képzések, melyeket elvégeztem:
- Természetes gyógymódok a gyermekbetegségek kezelésében tanfolyam
- Kismama-Kinesiology Tape tanfolyam
- Schüssler arcdiagnosztika tanfolyam
- Shiatsu masszőr tanfolyam
- Bach-virágterápia tanfolyam
- Szoptatástámogatás-kommunikáció továbbképzés
- Aromaterápia várandósság idején, stb.
- Safe Laser alaptanfolyam
- Gyakori gyerekbetegségek természetes gyógymódjai tanfolyam

Jelenleg Komplex szülésfelkészítő, Szoptatásfel­ké­szítő, Babaápolás-babagondozás felkészítő, Babamasszázs leendő szülőknek és kiscsoportos foglalkozások keretében már megszületett babákkal, Baba-elsősegély és dōTERRA® illóolaj tanácsadó kolléganőmmel közösen Várandósságtól a babaápolásig címmel tanfolyamokat tartok. Ezeken a tanfolyamokon nemcsak a tanultakat, hanem 3 gyermekes anyaként saját tapasztalataimat is megosztom a leendő szülőkkel, támogatom őket a gyermekágyas időszakban is.